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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  14/06/2016
Actualizado :  11/03/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  LUZARDO, S.; WOERNER, D.R.; GEORNARAS, I.; HESS, A.M.; BELK, K.E.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; D. R. WOERNER, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; I. GEORNARAS, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; A. M. HESS, Department of Statistics, Colorado State University.; K. E. BELK, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.
Título :  Effect of packaging during storage time on retail display microbial population of beef strip loins from two different production systems.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2016, v. 94, p. 2624-2636. Doi: https://doi.org/10.2527/jas.2016-0290
DOI :  10.2527/jas.2016-0290
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 08 January 2016; Accepted 25 March 2016; Published 01 June 2016.
Contenido :  Two studies were conducted to evaluate the influence of packaging during storage of strip loins (to simulate export shipment) from steers fattened on intensive grazing systems (Uruguay; UR) or on a high-concentrate diet (United States; US) on retail display life microbial growth. Four or 3 different packaging treatments were applied to UR and US strip loin roasts or steaks during 35 d of storage; treatments were applied 7 d following slaughter. After 35 d of storage, the samples were evaluated during simulated retail display for up to 6 d. In Exp. 1, the treatments were vacuum packaging (VP), low-oxygen modified atmosphere packaging (MAP) with N2 and CO2 (MAP/CO2), low-oxygen MAP with N2 plus CO2 and CO, and VP plus an application of peroxyacetic acid (VP/PAA). In Exp. 2, block 1, the treatments were VP, MAP/CO, and VP with ethyl-N-lauroyl-l-arginate HCl incorporated into the film as an antimicrobial agent (VP/AM). In Exp. 2, block 2, the treatments were VP, MAP/CO2, MAP/CO, and VP/AM. For retail display, VP treatments were sliced and repackaged in PVC overwrap, and MAP treatments were actually PVC overwrap trays that were removed from a master bag with the prescribed gas treatment. Regardless of production system and packaging treatment, mesophilic and psychrotrophic counts of 6.9 to 7.8 and 6.7 to 7.7 log10 CFU/cm2, respectively, were obtained at the end of retail display, except for US samples in Exp. 2 (5.5 to 6.3 log10 CFU/cm2). No differences (P > 0.05) were detected ... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; BEEF PRODUCTION; MEAT; MICROBIAL GROWTH; PACKAGING; PRODUCTION SYSTEM; STRIP LOIN.
Thesagro :  ALMACENAMIENTO; CARNE; ENVASADO.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101245 - 1PXIAP - DD

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1.Imagen marcada / sin marcar FEIPPE, A.; MULLER, I.; ALBIN, A.; CHIESA, N.; ECHEVERRÍA, G.; LAMARCA, N.; USALL, J. Valoración de manzanas y citrus de Uruguay por el consumidor europeo Revista INIA, 2006, no. 6, p.17-21
Tipo: Artículos en Revistas Agropecuarias
Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Salto Grande; INIA Tacuarembó.
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2.Imagen marcada / sin marcar FEIPPE, A.; MULLER, I.; ECHEVERRÍA, G.; LAMARCA, N.; CHIESA, N.; VIÑAS, I.; ALBIN, A.; TEIXIDO, N. Evaluación y promoción de la calidad de la carne y otros productos agroalimentarios uruguayos en base a los estándares de calidad de la Unión Europea y en función de los distintos sistemas productivos del Uruguay. Componente frutas: Manzana y Citrus Montevideo (Uruguay): INIA, 2007. 58 p. (INIA Serie Técnica ; 163) Ejecutor técnico del Proyecto:: Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentaries de cataluña (IRTA), España; Coordinador del Proyecto: Dr. Josep Usall (IRTA). Contribución al financiamiento del Proyecto: Instituto Nacional de...
Tipo: Serie Técnica
Biblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó.
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3.Imagen marcada / sin marcar Feippe, A.; Müller, I.; Echeverria, G.; Lamarca, N.; Chiesa, N.; Viñas, I.; Albín, A.; Teixido, N. Relación entre los atributos físico-químicos de manzanas de exportación y las preferencias del consumidor Las Brujas, Canelones (Uruguay): INIA, 2007. (INIA Serie Actividades de Difusión ; 503) Proyecto: Evaluación y promoción de la calidad de frutas uruguayas en base a los estándares de calidad de la Unión Europea. Participan: INIA, AECI, IRTA, OPP
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